קשה אולי לזכור, אבל רק לפני כמה שנים, יכלנו לטוס לחו”ל בלי דאגות ועם ביטוח נסיעות מינימלי – כי מה כבר יכול לקרות. מאז, עולם הנסיעות השתנה, עם מזוודות אבודות, טיסות שמתבטלות, מגפות בהלוך ובחזור ומה לא.
בפוסט הזה אני רוצה לשתף את הטיפים שלי לבחירת ביטוח נסיעת לחו”ל, כולל נושא של ביטוח ציוד צילום, למי שכמוני טס עם ציוד יקר שהביטוח הרגיל לא תמיד נותן לו מענה.
וכן, אני אחלוק גם חוויות על פינוי מבוטח בגונדולה בזמן חופשה בונציה – כמו שאומרים, הישארו עמנו…
מהו ביטוח נסיעות ולמה הוא חשוב?
ביטוח נסיעות לחו”ל נועד לכסות את הסיכונים הכרוכים בחופשה או נסיעת עבודה לחו”ל, והצרות היקרות או המעיקות שיכולות לקרות בדרך.
הצרות היקרות שחשוב לבטח הן אלו שהעלות שלהן תהיה כואבת מאוד בכיס. לדוגמה: טיפולים רפואיים או ימי אישפוז בחו”ל, קיצור טיולי (תחשבו על עלויות הטיסה ברגע האחרון), הארכת הטיול בכמה ימים עקב הידבקות בקורונה ועד אבדן או גנבה של ציוד יקר.
צרות מעיקות בחו”ל הן אלו שאולי לא מאוד יקרות, אבל פוגעות משמעותית בנסיעה, כמו מזוודה שלא הגיעה, דחיות בטיסה וכד’
סוגי ביטוח נסיעות לחו”ל
ישנם סוגים רבים של ביטוחי נסיעות זמינים, מפוליסות לטיול בודד ועד לתוכניות שנתיות, מביטוח לנסיעה רגועה ועד לכיסויי ספורט אתגרי וחילוץ מוצ’ילרים ממקומות נידחים. הסוג הנכון לך ולמשפחתך תלוי בצרכים שלכם, משך הטיול, המדינות בהן תבקרו, אופי הטיול, הציוד היקר שטס איתכם ובעיות רפואיות קיימות.
שימו לב שאם אתם מתכוונים לבצע ספורט אתגרי, תצטרכו לדאוג להרחבות מתאימות. בתור אדם לא מאוד ספורטיבי, גיליתי במהלך החופשה בוילנה שגם טיסה בכדור פורח דורשת הרחבת ביטוח ולפעמים גם ספורט ימי כמו רכיבה על בננה.
ביטוח הנסיעות בעידן הקורונה – מה כבר יכול להשתבש?
אף אחד לא רוצה לדמיין את החופשה המשפחתית שלו נהרסת בגלל קורונה, אבל האמת היא שגם כיום עם החיסונים והתרופות – זה עדיין יכול לקרות. בשלב תכנון הנסיעה חשוב לברר מהן הנחיות הקורונה ביעד אליו אתם טסים, ולהחליט האם ואיך תרצו לבטח את עצמכם ממקרה של הידבקות בקורונה לפני הנסיעה, או במהלך השהות שלכם בחו”ל.
ביטוח נסיעות טוב אמור לכסות אתכם במקרה של בעיה רפואית, כולל קורונה, שמונעת מכם לטוס, או בעיה רפואית (כולל קורונה) שמונעת מכם לחזור. קורונה בעת נסיעה לחו”ל זה מבאס, אבל בעיקר מאוד יקר. תחשבו על עלות החלפת הטיסות, הזמנת מלון לתקופת הבידוד וכל ההוצאות הנלוות.
איך לבטח ציוד צילום יקר בנסיעות לחו”ל?
כצלם, אני נוהג לטוס לחו”ל עם ציוד צילום יקר. חוץ מההתעקשות שלי שציוד הצילום יעלה איתי למטוס (גם אם זה אומר לקנות כרטיס יקר יותר) – יש את נושא ביטוח גניבה או תאונה.
שימו לב לנקדות הבאות כשאתם רוכשים ביטוח נסיעות לחו"ל עבור ציוד צילום יקר:
מה מכסה הביטוח – האם רק גניבה או גם תאונה? האם רק מצלמה או גם עדשות או ציוד היקפי וכד’
תנאים ומגבלות – לגבי גניבה, שימו לב לתנאים. חברות הביטוח יכולות להתנות את הביטוח בזה שציוד הצילום צמוד אליכם, ולא באוטו ולפעמים גם לא במלון.
מקסימום ביטוח לפריט – ביטוחים נוהגים להציג את הסכום המקסימלי שמבוטח, אבל באותיות בקטנות מציינים מה המקסימום לפריט. לדוגמה: אם ציוד הצילום שלכם מבוטח בסכום של 5000$, אבל הסכום המקסימלי לפריט הוא 200$, זה אומר שאם המצלמה שלכם נגנבה, תקבלו עליה לכל היותר 200$, בעוד שמצלמות מקצועיות עולות אלפי דולרים (שלא לדבר על העדשה).
איפה לבטח ציוד הצילום היקר?
כשמדובר בציוד צילום יקר, לרוב ביטוח הנסיעות הסטנדרטי לא יתן מענה הולם. לכן כדאי לבדוק את אפשרויות ההרחבה של ביטוח הנסיעות. חלק מהפוליסות מאפשרות לכם לבחור הרחבות כאלו באופן עצמאי ואחרות דורשות התערבות של סוכן.
אם יש לכם ביטוח תכולה בבית או בסטודיו, שמכסה אבדן, גנבה ותאונה – תוכלו לבקש להרחיב את הביטוח כדי שיכסה את ציוד הצילום גם בזמן השהות שלכם בחו”ל. ניתן לבקש לבצע את ההרחבה רק לימים בהם אתם בחו”ל, כך שההרחבה לא מאוד יקרה.
ביטוח נסיעות של פספורטכארד (PassportCard): הסיפור עם הגונדולה
אחד הביטוחים המוכרים לנסיעות הוא הביטוח של פספורטכארד. היתרון שלהם הוא שהם מציידים את הנוסעים בכרטיס אשראי נטען. בעת הצורך, הכרטיס נטען בכסף שמאפשר לכם להוציא מזומנים או לשלם עם הכרטיס עבור שירותים רפואיים.
בניגוד לביטוחים אחרים שדורשים מכם לשלם מכסכם ולבקש החזר, השימוש בכרטיס הנטען של פספורט כארד מאפשר לכם בעת הצורך לדלג מעל הבירוקרטיה וההוצאות, ולקבל את הכסף ישירות או להעביר אותו ישירות לגורם המטפל בכם.
באופן אישי יצא לי לראות את השימוש בכרטיס בזמן אמת, כאשר קרוב משפחה הגיע לונציה ושם נתפס לו הגב בצורה מוחלטת, ללא יכולת לקום מהמיטה בכלל. התפעול של פספורטכארד את האירוע היה מעולה, כולל שליחת רופא פרטי לאי עם זריקות שאיפשרו לאותו מבוטח לזוז באופן זמני, משם הוא פונה באלונקה על גבי גונדולה ליבשת, משם באמבולנס למטוס ועד לישראל עם פרמדיק צמוד.
האירוע הזה, והמחשבה על מה היינו עושים בלי כרטיס החיוב של פספורטכארד שאיפשר את התשלום לכל נותני השירותים בלי יותר מדי התעסקות, הפכו את הביטוח הזה לחברת הבית אצלנו במשפחה.
זה לא אומר שאנחנו לא משווים מחירים ולא אומר שאני לא מבטח לפעמים את ציוד הצילום שלי בנפרד, דרך ביטוח הדירה שלי, אבל בהחלט מקובל אצלנו לתת עדיפות לפספורטכארד.
הם מעניקים שירות 24/7 בצ'ט פייסבוק מסנג'ר ו- WhatsApp, מענה אנושי לשוהים בחו"ל 24/7, כיסוי רפואי רחב בכל העולם, כיסוי הוצאות רפואיות בחו"ל, טיפול מהיר בתביעות, פוליסה מודולרית – התאמת הביטוח לצרכים האישיים, כגון "מקיף קורונה", ספורט אתגרי, כיסוי גניבה לטלפון נייד ועוד.
למתפנקים שבינינו יש אפשרות לקבל גם שירות Passport Flight Delay – המאפשר כניסה לטרקלינים שמקומות רבים בעולם מקרה של עיכוב משמעותי בטיסה.
מתי כדאי לערב סוכן ביטוח ברכישת ביטוח נסיעות לחו”ל?
סוכן ביטוח יכול לעזור ברכישת ביטוח הנסיעות לחו”ל בכל מקרה שאיננו סטנדרטי. למשל, במקרה שיש מצב בריאותי קיים לפני הנסיעה, או במקרה של ביטוח ציוד צילום יקר שאיננו כלול בפוליסה הרגילה. למעשה, סוכן ביטוח יוכל לעזור לכם להתמודד מול חברת הביטוח בעת הצורך, כך שרכישת ביטוח נסיעות דרך סוכן יכולה להיות כדאית בכל מקרה, כל עוד זה לא מייקר את הביטוח.
איך לרכוש ביטוח פספורטכארד ועדיין להינות מהגב של סוכן? (ללא תשלום)
את ביטוח פספורטכארד ניתן לרכוש באתר שלהם ללא עזרת סוכן. לחיצה על הכפתור הבא תאפשר לכם לבצע את אותה רכישה בדיוק, באותו מחיר, ועדיין לקבל במקרה הצורך את השירות וההגנה של סוכן מורשה מטעם "יאיר פתרונות פיננסיים".
בנוסף, אם יש לכם מקרה מיוחד, אם תרצו להתייעץ עם סוכן או לבקש מסוכן לבצע עבורכם את הרכישה, תוכלו לפנות ישירות לסוכן מורשה של "יאיר פתרונות פיננסיים" בטופס הבא ולקבל את עזרתו ברכישה.
הפוסט נכתב בשיתוף עם "יאיר פתרונות פיננסיים"