חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון עגבניות ממולאות – אהבה בת עשרים

מתכון עגבניות ממולאות - בלוג הצילום של עופר קידר

לפעמים נדמה שנגה ואני חיים ביקומים מקבילים ובאיזורי זמן שונים. נגה היא אשת חיל, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים המתחזקת גם קריירה מפוארת. זה אומר שהבוקר שלה מתחיל מאוד מוקדם כשאני עוד ישן. השעות בהן אני מתפנה – הן בלילה אחרי העבודה, כלומר הרבה אחרי שנגה כבר חזרה מהעבודה בירושלים, סיימה להאכיל את הילדים, לקלח אותם ולהשכיב אותם לישון (כאמור, אשת חיל). אם לא די בכך כדי לחבל בחברות בין שני אנשים, אני בחטאי גם מאחר כרוני ("אני באיחור, אסמס לך כשאצא מהבית") בעוד שנגה היא מקדימנית כרונית ("אבל הקדמתי, אני כבר מחכה לך שם!"). ולמרות הכל ואף על פי כן, הקשר בין נגה לביני הוא סיפור אהבה המחזיק מעמד כנגד כל הסיכויים. היום, אחרי חברות אמיצה של למעלה מ-25 שנה, נגה מכניסה אותי לקודש הקודשים וחושפת בפני מתכון של עגבניות ממולאות מתוך ספר המתכונים המשפחתי.

 

מתכון לעגבניות ממולאות - בלוג הצילום של עופר קידר
הידעת? נגה קונה את העגבניות בשוק ולא מזמינה אותן באינטרנט, כמוני

וכעת כמובטח:

מתכון לעגבניות ממולאות:

דרגת קושי: קל | זמן הכנה: 20 דקות | זמן אפיה: 10 דקות | כמות כלים לשטיפה: מעט

המצרכים:

8 עגבניות
1 כוס פירורי לחם
½ כוס שמן זית
½ כוס זיתים שחורים מגולענים
½ כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים
2 שיני שום
מלח ופלפל

איך מכינים עגבניות ממולאות? - בלוג הצילום של עופר קידר

אז איך מכינים עגבניות ממולאות של נגה?

מחממים מראש את התנור ל- 200 מעלות. חותכים את החלק העליון של העגבניות ומרוקנים אותן באמצעות כפית. נגה ממליצה לקנות עגבניות בשוק, בדוכן עם העגבניות היפות. אני לרוב לא אוכל ירקות (איווו!), אבל כשאין ברירה – אני מזמין ירקות מהסופר דרך אתר האינטרנט (גם בתמונות שבאתר האינטרנט של הסופר העגבניות נראות יפות).

מתכון לעגבניות ממולאות - בלוג הצילום של עופר קידר

קוצצים את הזיתים ואת עשבי התיבול. אנחנו השתמשנו בנענע, עירית ופטרוזיליה, אבל הרגישו חופשי להתפרע. כותשים את שיני השום (הערה לעצמי: להבא כדאי לקנות כותש שום שממש עובד ולא סתם יפה). מכניסים לקערה את עשבי התיבול, השום, הזיתים הקצוצים, פירורי הלחם ושמן הזית. מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם ומערבבים היטב.

המילוי למתכון העגבניות הממולאות

ממלאים את העגבניות במילוי ומניחים בתבנית מתאימה לתנור (AKA: פיירקס). ראיתי מתכונים בהם מניחים את ראשי העגבניות כמעין מכסה לקישוט, אבל אנחנו בחרנו לוותר על השטיק הזה. אופים בתנור למשך 10 דקות, עד שחלקו העליון של המילוי משחים מעט. בתכל'ס – אפשר לאכול את העגבניות הממולאות גם כשהן חיות.מילוי העגבניות

איך מכינים עגבניות ממולאות - בלוג הצילום של עופר קידר
העגבניות לפני האפיה: ניתן לכסות כל עגבניה במכסה שלה, לקישוט

 

ככה נראות העגבניות לאחר האפיה:

זהירות – זה חם!

ככה נראות עגהניות ממולאות מוכנות

 

כל המתכון בקיצור, בכתב ידה של גילה, אמא של נגה:

המתכון המקורי של גילה, אמא של נדה

בונוס למי ששרד עד כאן:

 

 

0 0 votes
Article Rating

איך תוכלו לעזור לבלוג הצילום?

אני שמח לעזור למטיילים באמצעות הוספת המלצות אישיות ומידע שימושי . חלק מהקישורים למלונות ולאטרקציות הם קישורי שותפים, והם מזכים אותי בעמלה קטנה על כל הזמנה של מלון או אטרקציה שתבצעו דרך האתר, ללא כל עלות מצידכם. הזמנת מלונות ואטרקציות באתר עוזרת מאוד בתפעולו – תודה ❤

תמונה של עפר קידר
עפר קידר

קוראים לי עפר קידר – לשעבר הייטקיסט וכיום צלם ובלוגר טיולים. את בלוג הצילום: "המצלמה מוסיפה חמישה קילו" הקמתי בשנת 2014 ואני מנסה לשלב בו את האהבות הגדולות שלי שהן טיולים בעולם וצילום של אנשים ותרבויות.

נראה לי שהפוסטים האלו ימצאו חן בעיניך:

מה דעתך על הפוסט?
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
המצלמה מוסיפה חמישה קילו - בלוג הצילום של עפר קידר

מצטרפים

לרשימת ה-VIP של "המצלמה מוסיפה"

מקבלים

עדכונים במייל על פוסטים חדשים – לפני כולם!

נהנים!

נהנים מתמונות ותוכן מעניינים מפעם לפעם. תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

דילוג לתוכן