לפעמים נדמה שנגה ואני חיים ביקומים מקבילים ובאיזורי זמן שונים. נגה היא אשת חיל, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים המתחזקת גם קריירה מפוארת. זה אומר שהבוקר שלה מתחיל מאוד מוקדם כשאני עוד ישן. השעות בהן אני מתפנה – הן בלילה אחרי העבודה, כלומר הרבה אחרי שנגה כבר חזרה מהעבודה בירושלים, סיימה להאכיל את הילדים, לקלח אותם ולהשכיב אותם לישון (כאמור, אשת חיל). אם לא די בכך כדי לחבל בחברות בין שני אנשים, אני בחטאי גם מאחר כרוני ("אני באיחור, אסמס לך כשאצא מהבית") בעוד שנגה היא מקדימנית כרונית ("אבל הקדמתי, אני כבר מחכה לך שם!"). ולמרות הכל ואף על פי כן, הקשר בין נגה לביני הוא סיפור אהבה המחזיק מעמד כנגד כל הסיכויים. היום, אחרי חברות אמיצה של למעלה מ-25 שנה, נגה מכניסה אותי לקודש הקודשים וחושפת בפני מתכון של עגבניות ממולאות מתוך ספר המתכונים המשפחתי.
וכעת כמובטח:
מתכון לעגבניות ממולאות:
דרגת קושי: קל | זמן הכנה: 20 דקות | זמן אפיה: 10 דקות | כמות כלים לשטיפה: מעט
המצרכים:
8 עגבניות
1 כוס פירורי לחם
½ כוס שמן זית
½ כוס זיתים שחורים מגולענים
½ כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים
2 שיני שום
מלח ופלפל
אז איך מכינים עגבניות ממולאות של נגה?
מחממים מראש את התנור ל- 200 מעלות. חותכים את החלק העליון של העגבניות ומרוקנים אותן באמצעות כפית. נגה ממליצה לקנות עגבניות בשוק, בדוכן עם העגבניות היפות. אני לרוב לא אוכל ירקות (איווו!), אבל כשאין ברירה – אני מזמין ירקות מהסופר דרך אתר האינטרנט (גם בתמונות שבאתר האינטרנט של הסופר העגבניות נראות יפות).
קוצצים את הזיתים ואת עשבי התיבול. אנחנו השתמשנו בנענע, עירית ופטרוזיליה, אבל הרגישו חופשי להתפרע. כותשים את שיני השום (הערה לעצמי: להבא כדאי לקנות כותש שום שממש עובד ולא סתם יפה). מכניסים לקערה את עשבי התיבול, השום, הזיתים הקצוצים, פירורי הלחם ושמן הזית. מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם ומערבבים היטב.
ממלאים את העגבניות במילוי ומניחים בתבנית מתאימה לתנור (AKA: פיירקס). ראיתי מתכונים בהם מניחים את ראשי העגבניות כמעין מכסה לקישוט, אבל אנחנו בחרנו לוותר על השטיק הזה. אופים בתנור למשך 10 דקות, עד שחלקו העליון של המילוי משחים מעט. בתכל'ס – אפשר לאכול את העגבניות הממולאות גם כשהן חיות.
ככה נראות העגבניות לאחר האפיה:
כל המתכון בקיצור, בכתב ידה של גילה, אמא של נגה:
בונוס למי ששרד עד כאן: